På en helt almindelig dag, møder den gennemsnitlige DIKU-studerende ofte kun steder som forelæsningssalene, kantinen, termninalrummet og Caféen?. I denne artikel viser vi de sider af DIKU frem, der gemmer sig lige under den pæne overflade og de bordeaux linoleumsgulve.

"Over for mig sad der nogle stykker og var i færd med at flette julehjerter. ”Det bliver nok mest Rudolf-Steiner-hjerter vi kommer til at lave” var der én, der grinede."
Læs stemningsreportagen fra kantinens klippeklistredag, der blev afholdt den sidste torsdag i november.

Det Humanistiske Fakultet på Amager har fået besøg af en datalogisk forskningsgruppe. De er flyttet fra DIKU for at lave Human-Centered Computing, og i tæt samarbejde med humanisterne arbejder de på at gøre informationsteknologi mere menneskeligt, spændende og håndgribeligt ved at udforske de nyeste modeller for kognition og godt design.

Torsdag den 29. Oktober var en særlig mærkedag for mange. Det var nemlig her toplevel domænet ".dk" kunne fejre sin 22 års fødselsdag, og sikke en fest!
Dagen blev fejret i Diku's kantine midt i den store eksamenstravlhed, med gratis mad, snacks og drikkevarer sponsoreret af vores kære venner fra Netcompany samt et væld af interessante gæster, som var med dengang da internet først startede i Danmark.

Vi er alle underlagt naturens kalden, også på DIKU. Når trykket fra tarm og blære bliver for stort, må selv den bedste datalog overgive sig og finde et rum, hvor forløsningens ritual kan finde sted. Et af disse rum er DIKU's kældertoilet for mandlige individer, men det sterilt designede rum, som kun møder den mindste krav-specifikation, har åbenbart vist sig ikke at være stimulerende nok for dataloger. Det har udviklet sig til et anonymt forum uden krav eller censur drevet udelukkende af den kedsomhed, som opstår, mens kroppen skiller sig af med sit affald (ala 4chan).