Dato: 
7. Marts 2013 - 16:15 - 18:00

Kennie Nybo Pontoppidan, Peter Hansen og Morten Lobedanz Sørensen fra Rehfeld holder foredrag på DIKU. Alle er velkomne.

For 5 år siden var der ikke mange, der drømte om at Office-applikationer ville komme til at virke i skyen. Nu bruger vi alle Google apps eller Office

365 på én eller anden måde. Rehfeld arbejder med Business Intelligence og fundamentet herfor er et godt data warehouse. Vi tror på at data warehousing i skyen tilsvarende bliver stort om en 5 års tid, og begynder derfor allerede nu at interessere os for de begreber, der kommer til at sikre en succes for en løsning i skyen. Eksempelvis bliver I/O mindre vigtigt, hvor i mod effektiv udnyttelse af båndbredde bliver interessant. Dagens indlæg kommer til at være en introduktion til en traditionel data warehouse-arkitektur, herunder ETL-processer (Extract, Transform, Load).

Derefter vil vi introducere udfordringer ved ETL-processer mod skyen. Vi håber på at forsamlingen derefter vil være med på en fælles diskussion af potentielle projekt- og/eller forskningsområder for dataloger.